Extra behandelingen


Impregneren tegen vuil en vlekken


Scotchgard
Ook bij textiel dat regelmatig wordt gereinigd kan niet worden voorkomen dat soms vlekken ontstaan die maar lastig verwijderd kunnen worden. Zélfs wanneer ze op tijd worden opgemerkt kunnen vlekken diep in de vezels van het textiel doordringen. Om dit te voorkomen kunnen wij uw kleding tegen een geringe meerprijs voorzien van een beschermende laag om de vezels van het textiel. Daardoor krijgen vlekken geen kans om in het materiaal door te dringen. Vloeistoffen blijven op de oppervlakte liggen en kunnen meestal gemakkelijk worden verwijderd. De vezelbescherming is onzichtbaar en reuk­loos. Behandeld textiel voelt niet anders aan en blijft gewoon “ademen”.
Niet alleen kleding kan van een beschermende laag worden voorzien, maar ook bijvoorbeeld gordijnen, stoel- en bankhoezen en dergelijke. Deze nemen daardoor minder vuil op en blijven er langer goed uitzien.


Waterafstotend maken


Regenjassen, windjacks, skikleding en dergelijke kunnen bij reiniging thuis of in de stomerij hun waterafstotende eigenschappen verliezen. Daarom raden wij u aan deze door ons te laten impregneren om ze weer waterafstotend te maken en opnieuw geschikt om in weer en wind te dragen. Geïmpregneerde kleding neemt minder snel vuil op en blijft er daardoor langer als nieuw uitzien. Het impregneermiddel is in het geheel niet zichtbaar of voelbaar in de kleding en evenmin kan met het ruiken. Behandeld textiel behoudt gewoon zijn ademende eigenschappen.

Impregneren maakt uw kleding weerbestendig en maakt dat deze er langer mooi en verzorgd uitziet. Zo kunt u zelfs de meest barre weersomstandigheden aan zonder dat uw overige kleding of uw lichaam koud of nat worden.


Brandwerend maken


Op uw verzoek kunnen gordijnen of ander textiel voor u brandwerend worden gemaakt. Daarvoor wordt het textiel geïmpregneerd, hetgeen alleen mogelijk is in combinatie met reiniging. Het gebruikte impregneermiddel kan namelijk alleen goed doordringen in schoon textiel. Vooral bij horecabedrijven of andere voor het publiek toegankelijke gelegenheden wordt in verband met de veiligheid van de bezoekers steeds vaker voorgeschreven dat gordijnen en dergelijke brandwerend moeten zijn. Deze behandeling besteden wij uit aan een specialistisch bedrijf, dat desgewenst een schriftelijk bewijs verstrekt dat de behandeling voldoet aan de eisen van brandveiligheid.


Kledingreparatie of -aanpassing


Wij verzorgen voor u het totale onderhoud van kleding en ander textiel, dus naast de reiniging ook eventuele reparaties. Alledaagse probleempjes, zoals het aanzetten van een knoop of het vastzetten van een naad lossen we graag even voor u op. Desgewenst voeren wij ook aanpassingen aan uw kleding uit, variërend van het inkorten van mouwen of pantalons tot ingrijpende reparaties of het innemen of vermaken van kleding. Uiteraard zijn wij graag bereid de kosten voor deze aanpassingen vooraf voor u te begroten. Vooral in combinatie met reiniging kunnen uw favoriete kleding of uw gordijnen vaak een tweede leven beginnen na vakkundig door ons te zijn aangepast.


Stoppage


Een winkelhaak in uw beste kostuum of een brandgaatje in uw favoriete japon. Het zijn van die alledaagse probleempjes die u zeer aan het hart kunnen gaan, vooral wanneer het vrij nieuwe, kostbare kleding betreft. Gelukkig is het vaak mogelijk de schade doormiddel van stoppage onzichtbaar te herstellen. Ongeacht of er sprake is van effen stof of een ingeweven patroon wordt de schade gerepareerd met draden uit omslagen of andere onzichtbare plaatsen van het kledingstuk. Na voorafgaande prijsopgave besteden wij dit werk uit aan een gespeciali­seerd bedrijf.